Etichete

, , , , , , , ,

muzica literelorCultura zilelor noastre seamănă cu un pension de fete parizian de acum două secole; s-au impus nişte reguli şi nume care sunt respectate mai ceva decât Postul Mare. În cazul în care mă apuc să spun prin cercurile intelectualităţii rasate că-l prefer pe Miroslav Pavic lui Umberto Eco risc, în cel mai bun caz, să fiu luat la înjurături. Şi cu siguranţă voi fi dat afară dacă, lovit de amoc, îl declar pe Cărtărescu bolnav de prostată intelectuală – ăsta a scis o carte şi de atunci i se mai tot scurg picături pe care le diluează cât poate de mult pentru a umple pagini de cărţi. Asta ca să nu mă mai gândesc la ce aş avea de zis despre Liiceanu… am certitudinea că aş fi linşat!

Cam la fel stau lucrurile şi-n muzică – în afară de Angela Gheorghiu (ea măcar merită), penibilul Andre Rieu şi încă nişte persoane bine betonate pe postamente… nimeni. Nimeni, absolut nimeni, nu are voie să se atingă de monumentele fabricate şi ridicate la nivel de divinităţi impuse. Cam ca-n sport, unde Mutu e super-mega-omni-potent-scient şi pe biata Sorana Cârstea n-ar recunoaşte-o cineva nici dacă dă peste ea cu maşina.

A început să-mi fie prea scârbă de spaţiile culturale mai mult sau mai puţin instituţionalizate şi de rumegătorii de dogme care le umplu.

Din fericire, se întâmplă ceva! Zona alternativă începe să-şi facă tot mai simţită prezenţa şi de acolo a apărut Alexandra Mihalcea care va încerca să zguduie miturile culturale din muzică şi literatură. „Muzica literelor” ei va putea fi ascultată în fiecare sâmbătă la Radio Vocativ de la orele 15. Pentru început ne propune o plimbare sentimentală, emisiunea din 29 martie fiind dedicată unui slalom printre melodii şi poezii de dragoste. O va însoţi în această ediţie Bogdan Gagu, regizor de teatru la compania InDArt.

http://radiovocativ.cultwings.com/

chat:http://xat.com/radiovocativ http://46.108.31.209:8000/listen.pls

Reclame