Etichete

, , , , , , , , ,

vAm şi eu, ca tot omul, un televizor. Din când în când mai dau cu degetul pe ecran să văd cât praf s-a mai strâns. Mă mai încurcă un pic cablul când dau cu aspiratorul şi cam atât. Rămân mereu în urmă cu ştirile.

Noroc că am un prieteni care mă mai ţin la curent. Unul dintre ei mă caută pentru tot felul de ciudăţenii – ba vrea să ştie care-s legăturile de rudenie din familia Tolstoi, ba dacă se poate mulţumi şi urât… Şi, dacă tot stăm de vorbă, mai aflu şi eu ce se întâmplă cu omenirea. Aşa am devenit un susţinător fervent al eliberării lui Gigi Becali.

Cum nu aş putea lupta pentru această cauză nobilă după ce-am auzit că în curând îmi va face concurenţă?! În închisoare fiind, omul s-a pus pe scris. Nu ştiu dacă şi-a luat DOOM – Dicţionarul Ortografic, Ortoepic şi Morfologic, nu jocul – însă, ca orice commetitor serios, vrea să iasă pe piaţă cu două cărţi dintr-o dată. Cu una sigur va da lovitura: o ediţie revizuită, completată şi modificată a celui mai mare bestseller din istoria omenirii. Propria Biblie!!!

Acest filosof – că doar iubeşte înţelepciunea; nu ştiu a cui, cum sau dacă o poate defini, dar sigur se declară amorezat de dama cu pricina – vorbitor de peltică veche este gata să ofere maselor o mică parte din profunda sa cunoaştere teologică. Pentru creştinism va fi cea mai mare revoluţie de la Martin Luther încoace. Popii, călugării şi toţi oamenii ăia care-şi duc viaţa între pereţi de biserci şi biblioteci nu-s în stare să explice muritorilor de rând care-i treaba cu Dumnezeu şi Sfânta Treime aşa că ne-a fost trimis EL să ne lumineze…

E clar, singura noastră scăpare este să-i dăm şansa de a-şi umple timpul cu ceva. Bunăoară, poate să mulgă oile. Sau să se ocupe de Steaua. Mai are şi ceva afaceri de îngrijit, de făcut nişte vizite la Muntele Athos, ceva donaţii… Să nu uităm delicioasele declaraţii de presă! Dar toate lucrurile astea le poate face din puşcărie, la pârnaie are vreme de scris.

Salvaţi-l, fraţilor, eliberaţi cultura română! Îl avem deja pe Patapievici şi mie mi-ajunge cu vârf şi îndesat!

Reclame