Etichete

, , , , , ,

Bunul meu,

„I’m just a gipsy who gets paid
For all the songs that I have played…”

A trecut ceva vreme de când m-ai convins să-mi scot lumea din cap şi s-o arăt oamenilor. Mai voiai să ştii şi cum sună în mintea mea o poveste de dragoste. Dar, vezi tu, iubirea nu poate fi scrisă – ea se trăieşte sau nu şi doar în scrisori are loc în cuvinte. Eu altfel nu pot.

La început am luat totul ca pe o joacă. Scriam cum îmi venea şi totul era clar pentru mine – ştiam cum şi unde voiam să ajung. Apoi lumea a început să mă ia în serios, unii chiar au început să creadă în mine şi-atunci m-am speriat. Dintr-o dată gândurile mele nu mai aveau cap şi coadă. Nici măcar de conţinut nu mai eram sigur…

Mi-am amintit, atunci, că, aproape de fiecare dată când ne întâlnim, mă întrebi pentru cine sunt scrisorile astea, deşi ştii deja că vei primi mereu acelaşi răspuns – pentru nimeni. Chiar crezi că cineva vrea să-şi asume povestea asta nebună care pe mine mă sperie uneori?! Abia atunci, dacă acea persoană ar exista, le-aş pune pe toate în plicuri. Te-ai gândit, totuşi, vreodată că s-ar putea să fii singurul personaj imaginar deşi, dintre toate, eşti singurul cu care mă pot întâlni aproape de câte ori vreau?

Ştiu c-o să mai fiu întrebat de prea multe ori „pentru cine?”, o grămadă de oameni vor crede că ceva, cineva e ascuns. Şi-atunci vor mai fi curioşi care vor vrea să afle ceea ce nimeni nu le poate spune. Şi nimeni n-o să mă-ntrebe „de ce?”. Nici măcar tu…

O să vrei acum un final fericit, că tot e la modă. Numai că eu trec pe la frizer atât de rar încât tendinţele sunt mereu cu mult înaintea mea. Ce-i drept, nici sinuciderea n-ar fi o soluţie fericită. A fost folosită de atâtea ori încât s-a banalizat, nu mai e demult o declaraţie sau un act de curaj. Deşi, dacă stau să mă gândesc bine, aş putea găsi o modalitate nouă, ceva ce n-a mai făcut nimeni până acum. Da, cred că aş putea face şi asta – o sinucidere originală pentru un personaj anonim. Un pic forţat, dar ar merge. Sigur pot inventa eu ceva.

Acum, după ce gândurile mi s-au pus la loc într-o cu totul altă ordine, o să vedem ce-o să iasă. Psihologul mi-a spus că am grave probleme de exprimare, aşa că sper să mă înţelegi.

 

IMS

Reclame