Etichete

, , , ,

RomaniaFlagI-a lovit ceva pe români de câteva zile! Pe maşini, pe case (prin case nu ştiu, că doar în a mea am intrat), pe unde îţi poate da sau nu prin cap au atârnat steaguri tricolore…

Cuprinşi de un puseu de românism feroce, s-au pregătit să sărbătorească 1 Decembrie. După ce şi-au huiduit copios preşedintele încă în funcţie – de care, sincer să fiu chiar nu-mi place, nu l-am votat nici măcar primar – când prezenta onorul, s-au retras la fripturile de pui importat din Polonia, vită argentiniană sau tradiţionala ceafă de porc la grătar care nu se mai ştie de unde a fost adusă. La desert s-au îmbuibat, tradiţional, cu prăjituri neaoşe făcute din unt produs cu lapte unguresc, îndulcite cu zahăr brazilian. Pentru că şpriţul, din lipsă de ofertă de apă minerală, a fost autohton, au avut grijă, ca buni naţionalişti ce se află, să-l asezoneze cu ţigări de contrabandă din ţara soră Moldova sau Ucraina.

Bine dispuşi au trecut, mai apoi, la sportul naţional – discuţii politice. Curprinşi până dincolo de limita freneziei de spiritul unirii, au uitat că s-a terminat campania electorală şi s-au pus să-mproaşte cu ce le-a picat la mănă după golirea stomacului în preşedinţi (momentan avem doi) şi în prim-ministru adăugând generos bonusuri pentru susţinătorii fiecăruia. Alţii, mai prevăzători, au căutat oferte pentru vacanţa de vară prin Halkidiki sau Albena, iar cei mai cu dare de mână s-au interesat de preţurile maşinilor second-hand nemţeşti (la mâna a doua nu se mai poartă). Noroc că-s occidentalii tâmpiţi şi ne cumpără Loganurile.

La mulţi ani, fraţi români! Poate-o să prindem şi unii mai altfel.

A nins. Cel puţin la mine-n oraş a nins tare fain… Acum a trecut.

Reclame