Etichete

, , , , ,

Mă loveşte aşa, uneori, undeva mai sus de Tropicul Racului şi un pic mai la est de Greenwich… Mă loveşte în zona aia geografico-anatomică un soi de strângere după vremurile alea în care cu prietenii te întâlneai la o bere şi sâmbăta organizai o petrecere pe unde apucai. Mi-e dor, măi, mi-e dor să mai beau, cu voie sau rugat de prieteni, până m-apucă recitatul.

„Şi pe cinstea mea, bine era” să stai de vorbă cu oamenii ăia, să spui tot ce-ţi tună şi să se uite lumea în ochii tăi şi să te ia aşa cum eşti.

Ce-i drept, şi acu’ se mai întâlnesc oamenii… Online! 😀 (am învăţat şi eu câteva semne d-astea de se fac pictograme) Şi-au mutat iubirile şi tristeţile pe Facebook şi nu m-ar mira dacă în curând o să ajungă să facă şi copii tot acasă la Zuckerberg. Spunea o prietenă, nu de mult, că, dacă vrei să afli viaţa cuiva, intri pe profilul de Facebook. Altcineva spunea că in loc de un zâmbet i s-a cerut id-ul (evident, tot de Facebook) – se pare că asta-i ultima tehnică în materie de dat pe spate femei (îmi pare rău, da’ chiar nu ştiu dacă la propriu sau la figurat şi nici n-am de gând s-o încerc).

Ce mama dracu’ s-a întâmplat cu plimbările prin parc şi buchetele de flori?! Sau cu mersul acasă la fata care nu vrea să iasă cu tine-n oraş cu un grup de muzicanţi după tine?! Sau o fi atât de greu să-i oferi, în club, ceva de băut sau să trimiţi un pahar de şampanie la masa vecină?! Oricum, berea cu prietenii s-a trezit de mult prea mult timp în halbe…

În ritmul ăsta o să ajungem (prea) repede o adunătură – impropriu spus adunătură – de indivizi legaţi ombilical între ei de fibra optică şi semnalele radio, care tot ce mai ştiu să facă e să dea cu înverşunare în taste până le tocesc, după care, natural, comandă online o altă tastatură. Până se la livrare ne-om chinui cu telefonul mobil aşa cum o facem cînd ieşim la un teatru sau la un concert…

Şi-mi mai e dor de mama. N-am vazut-o de cativa ani şi, mai mult ca sigur, n-o s-o mai văd în următoarele zeci de ani. Nu, nu vă apucaţi s-ăi cautaţi profilul – măcar de ea sunt sigur că nu va avea aşa ceva niciodată!

 

Reclame