Etichete

, , , , , ,

titanic„… orchestra de pe Titanic a cântat încă zece minute după ce vasul s-a scufundat”

Daţi-mi ceva de băut şi o să spun tot!

O să vă povestesc despre Bogdan Gagu, un regizor pe care, din păcate, prea puţini îl cunoaşteţi… despre nişte actriţe superbe de care prea puţini aţi auzit şi-i păcat… despre o piesă de teatru a celor de la InDArt pe care încă nu aţi văzut-o şi aţi pierdut…

Chiar nu aveţi nimic de băut?!

Căutaţi, poate mai găsiţi ceva de prin sticlele aruncate! Până atunci vă zic doar că e vorba de mine… Sau de tine… E vorba de noi, de fiecare în parte. Nu este nici comedie, nici dramă. E, mai degrabă, sumedenia de întrebări pe care ni le punem, despre ce este real sau doar ni se pare.

Totul începe ca un vis din care, la prima vedere, nu se înţelege nimic. Personajele apar pe rând, ca în viaţă… De fapt nici măcar nu sunt sigur că sunt mai multe , e doar unul şi lupta lui cu el, cu propriile temeri. E despre nenorocitul ăla de tren care uită să vină sau să oprească la tine în gară. Stai, îl aştepţi şi-l vezi cum trece. Apoi altul… şi altul… şi altul… În toată aşteptarea asta a ta râzi, plângi, te bucuri până cînd găseşti undeva, uitată, conştiinţa. În final cercul se închide şi totul se termină în acelaşi vis aparent cu care a început…

Piesa asta despre care că povestesc nici măcar nu este o piesă. Este o bucată de viaţă interioară condensată, strânsă bine într-un timp prea puţin şi urcată pe scenă, aşa că nu vă aşteptaţi la ceva simplu, chiar dacă decorul este minimalist. E, foarte probabil, cel mai complex spectacol pe care l-am văzut de multă vreme şi nu mă mir deloc că, atunci când s-a sfârşit, am ajuns să mă bucur de aerul care-mi arde plămânii la fiecare respiraţie.

Vă cerusem ceva de băut… Nu mi-aţi dat! Ştiţi ceva?! N-am nevoie. De propria judecată nimeni şi nimic nu te poate scăpa! Nu vreau să mă credeţi pe cuvânt. Mergeţi, mai bine, să le vedeţi  pe Cristina Petre, Cristina Diaconescu, Andreea Munteanu, Mădălina Iagăr şi Silvia Gagu, ele vă spun povestea mai frumos decât mine.

Reclame