Etichete

, , , , ,

De câteva zile nu mai am loc pe trotuare. Nu din cauza maşinilor parcate pe unde i-a venit fiecărui posesor… Doar că au răsărit tot soiul de spaţii comerciale ambulante mai mult sau mai putin improvizate.

Azi am realizat că pe motiv de 1 şi 8 martie sau alte sărbători primăvăratice… Mi-a luat ceva timp, dar am înţeles.

Şi, ca la orice sărbătoare, evident că este absolut necesară o explozie a cheltuielilor – de data asta „suferă” doar bărbaţii. Deja le văd pe fete zilele următoare cum se fălesc cu „achiziţiile” făcute de partenerii mai mult sau mai puţin oficiali.

Evident, de bază este valoarea. Valoarea materială! Dragostea, mai nou, este direct proporţională cu numărul cifrelor care compun preţul. E musai, deci, să fie multe, multe de tooooot – măcar cam cât o zi de post – şi prima să nu fie 1!

Mercantilism ieftin, bunii mei. Nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă. Totul se cumpără şi pare-se că preţul la carnea de om în viu a scăzut rău de tot, din moment ce se măsoară în bani.

Între noi fie vorba, capacitatea mea intelectuală este destul de redusă – nu înţeleg de ce nu este de ajuns un zâmbet, o mângâiere sau o floare. Ceva simbolic, ceva care să arate că îţi pasă, ceva care să spună că ţi-e aproape de inimă. Doar cât să-şi dea numai ea seama că-ţi ţine nopţile albe…

Reclame